Paleo Čokoládový Banánový Chlebík / Paleo Double Chocolate Banana Bread

17:47




    Snad každý jsme v karanténě upekli alespoň jeden banánový chleba a já jsem očividně nebyla výjimkou! Udělala jsem si ho ale extra čokoládový (jak už víte, čokoládu prostě miluju) a samozřejmě taky low carb, paleo a bez lepku!

INGREDIENCE:
POSTUP:

    Začnu tím, že si v mixéru rozmixuji banány. Vedle v misce si potom promíchám všechny suché ingredience: mandlovou mouku, kokosový cukr, kakao, jedlou sodu a sůl. 

    Vajíčka pak samostatně jemně vyšlehám a přidám je k již rozmixovaným banánům, ke kterým posléze přiliji i mandlové máslo. 

    Když mám směs mokrých ingrediencí pořádně promíchanou, začnu do ní přisypávat již předem připravené suché ingredience a pomalu míchám vše dohromady. 

    Jakmile mám hladké těsto, přisypu nakonec i nakrájenou hořkou čokoládu a celou směs opatrně naliji do formičky na chlebík, kterou jsem si již předem vyplnila pečícím papírem. Nakonec, ještě před tím, než dám chlebík do trouby, položím navrch na polovinu překrojený banán na ozdobu.

    Pečeme cca 40 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout a můžeme za pomoci pečícího papíru vyndat z formičky, nakrájet a servírovat! Nejlepší je s kávičkou, ještě jemně pokapaný mandlovým nebo jakýmkoliv jiným oříškovým máslem podle chuti. 







   

    Let's face it. We have all baked at least one banana bread over the course of the quarantine and of course I'm no exception! But I have made mine with an extra dose of chocolate (because how you all already know I'm a big chocolate lover) and it's low carb, paleo and gluten free!

INGREDIENTS:
  • 2 bananas + 1 banana for decoration
  • 3 eggs
  • 1/4 cup almond butter
  • 3 tbsp coconut sugar
  • 2 cups almond flour
  • 1/4 cup cocoa powder
  • 3 tsp baking soda
  • 1/2 tsp salt 
  • 1 cup dark chocolate chunks
PROCESS:

    I start with blending the two bananas in a blender. Then in another bowl I mix together all of the dry ingredients except of the chocolate chunks: almond flour, coconut sugar, cocoa powder, baking soda and salt. 

    I whisk the eggs separatelly in another smaller bowl and then I add them into the blended bananas and finally I also add in the almond butter.

    When the wet ingredients are well combined I start adding in the previously prepared dry ingrediences nad I slowly mix all together. 

    Once I have a somewhat smooth batter I mix in the dark chocolate chunks. Then I pour the batter into bread baking form (previously laid out with parchment paper) and I top it with the last banana sliced in a half for decoration.

    Bake for 40 minutes on 180°C. Let it cool down and afterwards take it out of the form with a little help of the parchment paper and slice it however you wish! It tastes the best with some coffee and topped with some kind of nut butter (my persoal favourite is almond butter). 




You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení