Zapečené kuře s brokolicí a nivou / Baked chicken with broccoli and blue cheese

8:48


    Jednou za čas sem musím hodit i slaný recept, a tento čas právě zase nadešel. Není to moc "instagram friendly" jídlo, ale za to výborně chutná a já si nemůžu pomoct a vařím si ho dokola a dokola klidně každý týden. 😅 Jedná se o zapečené kuře s brokolicí a nivou, na které jednoduše nedám dopustit! Nejen, že je rychle připravené, ale zároveň je to docela i bez námahy. Dáš do misky a pečeš!

INGREDIENCE:

  • 1 balení kuřecích prsou 
  • 1 čerstvá brokolice
  • 1 niva dle vlastní preference
  • 1 smetana na vaření
  • sůl (+ dodatečné koření dle chuti)

POSTUP:

    Začnu tím, že si nakrájím kuřecí prsa a osolím si je, případně přidám ještě nějaké koření navíc, dle chuti. Okořeněné kuře hodím na předem rozehřátou pánvičku s olivovým olejem a nechám smažit cca 15 minut.

    Mezitím si dám do hrnce vařit nakrájenou brokolici. Dávám ji pouze do osolené vody s kmínem. Když je oboje usmaženo/uvařeno začnu na sebe vše vrstvit do pečící mísy. Dolu dám kuřecí maso, pak krájenou brokolici a můžete přidat i těstoviny dle volby. Jak víte, tak nejsem 100% paleo 24/7 a těstoviny jsou mojí velkou láskou a tak si čas od času do receptu sama přidám i bezlepkové těstoviny. Ty si samozřejmě předem také uvaříme. Můžete použít úplně klasické, bezlepkové jako já nebo nějakou veganskou či low carb alternativu. Záleží čistě na Vás! 🥰


    Když mám na sobě vše pěkně vyskládané, zaliji to smetanou na vaření a nakonec na to nastrouhám nivu. Pak už můžeme dát pouze péct! Zapékám to na 200°C po dobu cca 20 minut, dokud není vršek jemně do zlatova. Doufám, že Vám recept bude chutnat tak moc, jako mně!

                   






    Once in a while I must change things up and post a "salty" recipe instead of something sweet. This one is not a very "instagram friendly" dish but it tastes amazing and I can't help myself and shamelessly make it every week again and again. 😅 It's my beloved baked chicken with broccoli and blue cheese and trust me it's absolutely delicious! It's super easy and quick to make because you just take everything, put it into a baking bowl and that's it!

INGREDIENTS:
  • 1 pack of chicken breasts
  • 1 fresh broccoli
  • 1 blue cheese
  • 1 cream sauce
  • salt (+ seasoning of choice)
PROCESS:

    I start with cutting the chicken breasts and seasoning them. Then I fry them on a medium heat on a frying pan with olive oil for approximately 15 minutes. In the meantime I cut the broccoli and cook it in just water with salt and caraway seed. 

    Once everything is fried/cooked I start layering it into the baking bowl. First I put in the chicken and then the broccoli. Also as you all know, I'm not 100% paleo 24/7 and since I'm a big sucker for pasta I sometimes throw in some gluten free pasta to spice things up! 😆 And so can you! Use regular pasta, if you wish, gluten free (as me) or whatever vegan/low carb alternative you prefer! 🥰 But of course cook the pasta before adding it into the bowl...

    Once everything is put to piece pour in the cream sauce and grate the blue cheese on top. I bake it for 20 minutes on 200°C until it's a little bit golden. I hope you all will enjoy this meal as much as I enjoy it!



                         

You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení