Matcha Chia Pudding

5:35

   

    Jedna věc, která mě na paleu občas docela rozčiluje, je to, že mi ráno trvá hrozně dlouho udělat si snídani v porovnání s tím, jak to bylo dříve. A to není tím, že bych nerada vařila, ale nerada vstávám, jako asi všichni... A jelikož mi to do školy trvá docela dlouho, musím pak vstávat opravdu brzo a to by se potom hodila nějaká dobrůtka, kterou bych mohla mít připravenou již z večera. No, přemýšlela jsem nad tím, a všechny ty overnight oats, kterých je plný Instagram, mě inspirovaly k overnight chia puddingu! A protože miluju matchu, hlavně jako ranní zdroj energie, jelikož káva mi úplně nesedí, rozhodla jsem se ji do mého chia pudinku zakomponovat. A tak vznikl tento matcha chia pudding, který vždy ráno s velkou radostí přivítam.

INGREDIENCE:

  • 1/2 hrnečku chia semínek 
  • 1 hrneček mandlového mléka
  • 1/2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky Matcha čaje
  • topping: oblíbené oříšky/čerstvé ovoce 

POSTUP:

   Začneme tím, že si v misce smícháme chia semínka s mandlovým mlékem a pořádně promícháme. 

    Vedle v menší misce si mezitím smícháme dvě lžičky matcha čaje s troškou horké vody a důkladně prošleháme. Zjistila jsem, že díky tomu poté matcha neudělá cucky až ji přidáme do zbytku směsy na pudding.

    Dalším krokem je tedy rozšlehanou matchu přilít k chia semínkům a rostlinému mléku. Zároveň přidáme i javorový sirup a máme hotovo! Dáme pudding do lednice odpočinout, nejlépe přes noc. Pokud byste to ale nemohli vydržet, dejte mu alespoň tak cca 3 hodinky. Nejlepší je nahoru přidat ještě mandle nebo lískové oříšky, a nějaké čerstvé ovoce, jako jahůdky nebo maliny.





Mili 💚

   

    The only thing that sometimes bothers me since I am on the paleo diet is that making breakfast takes quite long time. Make eggs cut the veggies and so on. I am not complaining since I love those kinds of breakfasts but they take some time. And time is what I don't have when I am rushing to school or to work during the weekends. So I've got inspired by all the overnight oats I see all over the Instagram and created an overnight chia pudding. And since I love matcha and like to use it as a morning source of energy since I don't really tolerate coffee very well I decided to make it a part of the recipe. And that's how this matcha chia pudding was born! 

INGREDIENTS:

  • 1/2 cup chia seeds
  • 1 cup almond milk
  • 1/2 tbsp maple syrup
  • 2 tsp matcha 
  • topping: your favourite nuts/fresh fruit
PROCESS:

    Combine the chia seeds with the almond milk in a large bowl and mix well. In a smaller bowl mix the matcha tea with a little of hot water and give it a good whisk. This will help the matcha tea to incorporate easier when mixed with the rest of the ingredients.

    So add the prepared matcha tea into the mixture of chia seeds and almond milk an pour in the maple syrup as well. And you are done! Let the pudding sit in the fridge for at least 3 hours but it's best if you let it chill until the next morning. I love to put some nuts or fresh fruits like strawberries or raspberries on the top to make it taste even more interesting!




Mili 💚

    

You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení