Paleo Palačinky s Kokosovo - mandlovým máslem

15:42

   

    Dříve jsem naprosto milovala sladké snídaně, ale co jsem na paleu, můžu se už utlouct jedině po ranních vajíčkách na milión různých způsobů. Ale přesto se občas ráno dostaví chuť na něco sladkého. A proto jsou takové palačinky ideální. Jenom upozorňuji dopředu, že porce je to opravdu velká, sama jsem to nedojedla a musela mi s tím pomáhat maminka. Ale nijak si nestěžovala. 

INGREDIENCE:

  • 3/4 hrnečku mandlové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce tapiokové mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnečku mandlového mléka
  • hrst čerstvého ovoce 
  • 2 lžíce oříškového másla mandle + kokos od Pure Nuts 

POSTUP:

    Postup je naprosto stejný, jako kdybychom dělali klasické palačinky. Jenom s tím rozdílem, že budeme smažit na kokosovém oleji, nebo na ghí. Já osobně nejraději používám Ghí kokos, což je kokosový olej smíchaný s ghí. Je to chutnější, než dělat sladké palačinky čistě na ghí. 

    V misce nejříve smícháme suché ingredience: mandlovou mouku, jedlou sodu, tapiokovou mouku a špetku soli. Poté do směsi začneme přilévat mandlové mléko a šleháme, dokud nemáme krásně hladké a tekuté těsto. 

    Dáme kokosový olej/ghí na pánvičku a když je akorát rozpálená, začneme na ni lít těsto na palačinky. Já to dělám tak, že vždy naberu jednu porci naběračkou a z toho mi vznikne placička tak akorát velká na jednu palačinku. Takže tento systém jedině doporučuji! Smažíme z jedné strany zhruba 2 minutky - jednoduše dokud nemáme placičku tak nějak tužší, aby nám šla pohodlně otočit. Po otočení necháme pouze tak 30 sekund dojít a palačinka je připravena na servírování.

    Když už máme všechny palačinky hotové, mám nejraději poskládat je hezky pěkně na sebe do komínku. Posypeme nakrájeným čerstvým ovocem (může být i mražené, záleží jenom na vás) a nakonec pokapeme oříškovým máslem. A máme nejlepší sladkou snídani připravenou. Teď už ji jenom spořádat! 

Mili 💖


    I used to love sweet breakfasts but since I am on the paleo diet I prefer having eggs for breakfast with bacon and some veggies. It's just my go to breakfast. But still, sometimes I have a sweet tooth even in the morning. And for that are perfect paleo pancakes. But just a little reminder this recipe creates a really big portion. Even I couldn't eat it all on my own and my mom had to help me. But she was surely not mad about it so whatever!

INGREDIENTS:

  • 3/4 cup almond flour
  • 1 tsp baking soda
  • 2 tbsp tapioca flour
  • 1/4 tsp salt 
  • 2 eggs
  • 3/4 cup almond milk
  • a handful of fresh fruits 
  • 2 tbsp almond butter

PROCESS:

   The process is the same as when we are making classic pancakes but except using regular oil we gonna use coconut oil or ghee wor frying. I love the mixture of both since the sweet pancakes don't taste exactly perfect when you fry them only on ghee since it's (at least for me) too salty. 

    We gonna start with mixing all the dry ingredients in a medium-sized bowl. So mix together: almond flour, baking soda, tapioca flour and a pinch of salt. When mixed well start adding the almond milk and whisk till well combined. The dough should be quiet liquidy.

    Heat up the pan with the coconut oil/ghee on it and when it's ready start pouring the dough into the pan. I use ladle since it helps me form a perfect pancake just the size I want it to be. Fry for about 2 minutes until it's ready to be flipped over. After you flip the pancake over let it fry for just about 30 seconds and your pancake is ready to be served! 

    When all of your pancakes are ready for the plate just arrange them as your heart desires and top them with some fresh fruit and almond butter. Trust me you will love it! And that's it for today's recipe. Enjoy your sweet breakfast. 

Mili 💖

You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení