Paleo Pumpkin Bread / Paleo dýňový chlebíček

18:38


    Před nějakou dobou jsem na blog přidávala recept na paleo jablečný chleba, jelikož jste si tenkrát vybrali, že byste radši ten. No, ale já jsem samozřejmě chtěla zkusit i ten dýňový chlebík. A tak jsem ho upekla, jak jinak? 😃 A je nutno říci, že toho vůbec nelituji! Zase jednou mňaminka! A přece bych vás o něj neošidila, takže tady je receptík. 

INGREDIENCE:

Těsto:
Topping:

POSTUP:

    Nejprve si v mixéru rozšleháme vajíčka, normálně celá, jen mi poté přijde chlebíček více nadýchaný. Pokud mixér nemáte, vůbec to nevadí, můžete rozmíchat i ručně. Chuť chlebíčku to vůbec neovlivní! Pak vmícháme i javorový sirup kokosové ghí (nebo klasický kokosový olej). Přidáme i dýňové pyré a vše pořádně mixujeme dokud není skvěle propojeno.

    Ve druhé mističce si smícháme jedlou soduskořicikokosovou a tapiokovou mouku. Jemně promícháme a poté přisypeme do robota k našim mokrým ingrediencím. Když je vše perfektně promíchané, nalijeme tuto směs do chlebové formičky.

    Teď přišel čas na náš topping. V malé mističce rozmícháme skořicikokosový cukrkokosovou moukynamleté oříšky a kokosové ghí/olej. Pořádně mícháme, dokud nám to kokosový olej nezačne pěkně spojovat. Poté směsí posypeme vršek chlebíku a jemně zatlačíme dovnitř. 

    Dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C, a necháme péci zhruba 50 - 60 minut. Poté chlebík vyndáme a nechámu úplně vchladnout. Bude pořád trochu vlhký, jelikož jsme použili dýňové pyré, ale to mu vůbec není na škodu, tak se toho nebojte!

Doufám, že bude chutnat! 💋
Mili

    Here on my blog, I published a recipe for paleo apple bread some time ago. Because you chose on my Instagram you want to see a recipe for apple bread rather than pumpkin bread. But I wanted to try the pumpkin bread too and so I did. And I have to say I don't regret it because it was DELICIOUS! And of course I can't rob you of that recipe so I decided I will put it on my blog as well. 

INGREDIENTS:


Bread butter:

  • 3/4 cup pumpkin puree
  • 4 eggs
  • 1/2 cup maple syrup
  • 1 tsp baking soda
  • 3 tsp cinnamon
  • 3/4 cup coconut flour
  • 1/4 cup tapioca flour
  • 1/2 cup ghee with coconut oil (I use Ghee coconut from Dobré ghí)
Topping:
  • 1/3 cup walnuts
  • 3 tbsp coconut sugar 
  • 2 tbsp coconut flour
  • 2 tbsp coconut oil ghee
  • 1/2 tsp cinnamon

PROCESS:

    In a large bowl whisk the eggs (I prefer to do it in a kitchen robot because then they are more fluffy). But if you don't have the kitchen robot whisk them normally with your hand it does not affect the taste of the bread. Now add the maple syrup and coconut oil gheeYou can use a classical coconut oil as well. And finally the pumpkin puree.

    In another bowl mix together the baking soda, cinnamon, coconut flour and tapioca flour. Mix together and add the mixture to your wet ingredients. When all well combined pour the bread butter into a loaf pan.

    Now is the time to prepare our topping. In a smaller bowl mix together cinnamoncoconut sugarcoconut flourgrounded walnuts and coconut oil ghee/coconut oil. When the mixture is well combined and kinda sticks together sprinkle it on the top of the bread and gently press it in a little bit.

    Put the bread in the oven. Preheated at 180°C and let it bake for 50 - 60 minutes. Afterwards let cool completely. The bread will still be a little bit moister since we used a pumpkin puree but that's nothing to worry about! 


Hope you will enjoy the recipe! 💋
Mili
   



You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení