Paleo jablečný chleba/Paleo apple bread

6:13


Takže nedávno jsem se na Instagramu ptala, jestli byste raději viděli recept na jablečný nebo dýňový chleba. No, vyhrál jablečný, takže tady je recept! Osobně bych tedy radši viděla ten dýňový, ale nic se neděje! Přijde příště. HA! Aspoň se máte na co těšit. Nicméně, teď se přesuňme už rovnou k receptu.

INGREDIENCE:

Těsto:

  • 1 středně velké jablko
  • 3 vejce
  • 1 hrneček jablečného pyré (kupuji jablečnou přesnídávku v DM - bez cukru 100% jablka)
  • 2/3 hrnečku mandlového másla
  • 2 lžíce javorového syrupu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 hrnečku kokosové mouky
  • 2 lžíce kokosového oleje

    Posyp:

    • 1/4 hrnečku mandlové mouky
    • 1/4 hrnečku kokosového cukru
    • 2 lžíce kokosového oleje
    • 1/3 hrnečku vlašských ořechů
    • 2 lžičky skořice

    POSTUP:

        Začnu tím, že si dám předehřát troubu na 180°C. Poté si vymažu formičku na chlebíček kokosovým olejem, nebo ghí máslem (používám Dobré Ghi - mají i kokosové). Když mám tohle všechno nachystané, vrhnu se na samotnou přípravu těsta.

        Nejdříve si v jedné misce smíchám všechny suché ingredience: kokosovou mouku, skořici, jedlou sodu a nakrájené jablíčko. Mokré ingredience většinou hned míchám ve stroji, těsto je pak nadýchanější. Takže začnu vajíčky, které nejdříve vyšlehám a pak přidám zbytek mokrých ingrediencí: jablečné pyré, mandlové máslo, javorový sirup a kokosový olej. Mandlové máslo si buď dělám domácí a nebo použiji kupované. Pokud mám sáhnout po kupovaném, tak mám nejraději Myprotein mandlové máslo. Je ho rovnou kilo a však víte, v kuchyni mizí rychle. 

        Když mám všechny mokré ingredience důkladně pormíchané, přidám do nich i ty suché. Jakmile je vše spojené, přeliji směs do vymazané formičky. 

        Teď přijde řada na oříškový posyp. Smícháme tedy mandlovou mouku, kokosový cukr, kokosový olej, skořici a vlašské ořechy. Pokud nemáte rádi hořkou chuť vlašských ořechů, určitě je nahraďte jinými oříšky. Já mám moc ráda na vrchu mandle, nebo lískové oříšky. Když máte posyp promíchaný, jenom ho rovnoměrně rozprostřete na povrchu těsta ve formičce a je hotovo! Teď už dát jenom krasavce péct.

        Pečeme 35-40 minut. Já osobně někdy i déle. Jednoduše to musíte kontrolovat. Poté už jen počkat, až vychladne a můžete užívat! Chlebík voní úplně jako podzim a chutí připomíná štrůdlík. Ať chutná!

    Mili




















    So before some time, I asked on Instagram if you would prefer the recipe for paleo apple bread or pumpkin bread. And the winner is the APPLE BREAD as you can tell from the name of the article. I personally prefer the pumpkin bread so I will be doing the recipe for that one sometime soon. Hope you are excited! And now to the recipe.


    INGREDIENTS:

    Dough:

    • 1 medium apple
    • 3 eggs
    • 1 cup applesauce, unsweetened
    • 2/3 cup almond butter
    • 2 tbsp maple syrup
    • 1 tsp baking powder
    • 2 tsp cinnamon
    • 1/2 cup coconut flour
    • 2 tbsp coconut oil

    Streusel Topping:

    • 1/4 cup almond flour
    • 1/4 cup coconut sugar
    • 2 tbsp coconut oil 
    • 2 tsp cinnamon
    • 1/3 cup walnuts or another nut of choice

    PROCESS:

        Start by preheating the oven to 180°C. Then grease the loaf pan with coconut oil or ghí (I have mine from Dobré ghi - their website is also in English). 

        Now mix together wet ingredients with the food processor or hand mixer. Then add dry ingredients and mix with the spatula. And then you are ready to pour the mixture into the prepared pan. For the almond butter, I prefer to use homemade or if I buy it my most favourite one is from Myprotein because it's one-kilogram package and you know I run out of almond butter real quick. 

        The last step is to mix together crumb topping. If you don't like the bitter taste of the walnuts I highly recommend you to substitute them with other nuts - my favourites are almonds. When you have everything well combined just spread it evenly on the top of the dough.

        Bake for 30-40 minutes. I usually bake it for more minutes so try if the dough is already done with sticking in the toothpick and it should come out clean.

        After baking it let it cool for e few minutes and enjoy! The bread smells just like fall. At least how I imagine it! :) Have a nice day!

    Mili





        







    You Might Also Like

    0 komentářů

    Flags courtesy of ITA's
    Flags of All Countries used with permission.


    Počet zobrazení