Chocolate Mug Cake / Čokoládová buchtička v hrnečku

20:48


Každý z nás tu situaci zná, je ráno, máme jít do práce/školy a samozřejmě nestíháme vůbec nic, protože jsme si prostě těch 10 minut museli přispat. A jelikož je snídaně základ dne, tak bychom ji nikdy neměli vynechávat! A přesně pro tyhle případy se nám hodí takový malý čokoládový mug cake, který jenom rychle smícháme a hodíme na minutku do mikrovlnky. A víte co je na tomhle dortíku nejlepší? Že je nejen paleo ale dokonce i vegan, takže se sebou můžeme být super spokojení!

Ingredience:

  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 2 lžíce neslazeného kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 vajíčko (pro veganskou verzi použijeme vajíčko z lněného semínka)
  • 2 lžíce kokosového mléka (nebo jiného mléka, dle caší volby)
  • 2 lžíce rozpuštěného ghí s kokosový olejem (používám Dobré Ghí - kokos) pro veganskou verzi kokosový olej, který také na Dobré Ghí najdete!
  • 2 lžíce javorového syrupu
  • kdo chce, může přidat ještě nakrájené kousky vysokoprocentní čokolády ♥ 

Postup: 

    Pokud si zvolíme veganskou verzi, tak si nejdříve připravíme naše lněné "vajíčko". Rozmixujeme si nebo nadrtíme 1 lžíci lněných semínek a zalijeme 2 lžícemi vlažné vody, promícháme a necháme odstát cca  5 minut.     

    Mezitím si v mističce (nebo rovnou ve velkém hrníčku) rozmícháme suché ingredicene: kokosovou mouku, kakao a jedlou sodu. Když máme dobře promícháno, přidáme mokré ingredience a znovu pořádně promícháme. Nakonec přidáme i veganské nebo klasické vajíčko a můžeme strčit do mikrovlnky.

    Mikrovlnkujeme zhruba 2,5 minutky a začneme kontrolovat tak okolo 2 minut. Mikrovlnku nastavíme na nejvyšší teplotní stupeň. 

    Necháme vychladnout (mezitím se můžeme například převléknout, nebo dámy nalíčit 😉) a poté si jen vychutnáme dobrou, rychlou a hlavně pořádně čokoládovou snídani! Osobně doporučuji přidat si k dortíku jogurt (může být kokosový/sojový - jednoduše jakýkoliv dle vaší chuti a přání) 


Doufám, že bude dortík chutnat!
Mili



Everyone knows the drill, it's morning and we are not able to go to work/school in time because we just needed to sleep 10 more minutes. And because breakfast is the most important meal of the day we shouldn't skip it. And for those occasions, there is this chocolate mug cake! It's very quick to make and full of chocolate! And do you know what is the best thing about this mug cake? It is not just paleo but also vegan! So we can be super satisfied with ourselves.

Ingredients:

  • 2 tbsp coconut flour
  • 2 tbsp unsweetened cocoa powder
  • 1/2 tsp baking soda
  • 1 egg (flax seed egg for the vegan version)
  • 2 tbsp coconut milk
  • 2 tbsp melted coconut oil (you can find it at Dobré Ghí) or I prefer coconut oil + ghee from the same brand Dobré Ghí
  • 2 tbsp maple syrup
  • optional: chopped dark chocolate

Process: 

    If we choose the vegan version we start with preparing our flax egg. Grind 1 tbsp of flax seeds and mix it with 2 tbsp of cool water. Mix and let sit for approximately 5 minutes.

    In the meantime mix in a bowl (or directly in the mug) the dry ingredients. When perfectly mixed add the wet ingredients and in the end mix in the flax seed egg (or regular egg). 

    Fill a large mug and microwave on high for about 2,5 minutes. Start checking at about 2 minutes. Let it cool for a couple of minutes (you can get dressed or do your makeup in the meantime). Then just enjoy the delicious chocolatey mug cake! I recommend adding few teaspoons of yoghurt (classical one or plant-based one)

Hope you will like it! 
Mili

You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení