Domácí mandlové máslo
20:28
Takže, co budeme potřebovat na přípravu našeho mandlového másla? Opravdu jenom mandle.
A ještě doporučuji velkou dávku trpělivosti. Proces je opravdu pomalejší, ale nebojte se, stojí to za to! Kolik mandlí přesně budeme potřebovat? To záleží na vás, jaké množství másla chcete, ale doporučuji maximálně tak 3 šálky mandlí na jednu dávku. Trvá to o něco méně času a navíc je směs v mixéru lépe zvladatelná, obzvláště, pokud máte menší mixér, stejně jako já. Určitě ale musíte mít pořádný mixér. Buďto food processor, nebo vysokorychlostní mixér. Žádný malý smoothie maker. Ten vám mandlové máslo v žádném případě nevytvoří. Akorát si na něm mixér uvaříte.
A ještě doporučuji velkou dávku trpělivosti. Proces je opravdu pomalejší, ale nebojte se, stojí to za to! Kolik mandlí přesně budeme potřebovat? To záleží na vás, jaké množství másla chcete, ale doporučuji maximálně tak 3 šálky mandlí na jednu dávku. Trvá to o něco méně času a navíc je směs v mixéru lépe zvladatelná, obzvláště, pokud máte menší mixér, stejně jako já. Určitě ale musíte mít pořádný mixér. Buďto food processor, nebo vysokorychlostní mixér. Žádný malý smoothie maker. Ten vám mandlové máslo v žádném případě nevytvoří. Akorát si na něm mixér uvaříte.
Nasypeme si čerstvě vytažené mandle do mixéru, přiklopíme víko a můžeme začít mixovat. Vezměte si k tomu třeba kávu, chvilinku to potrvá.
Za nějaký čas si začnete všímat, že mandlová směs je již jemnější a lepí se na strany mixéru. Nebojte se, to je přesně to, co chceme. Na chviličku mixér vypněte a seškrábejte špachtlí směs zase dolů k nožům. Můžete ho nechat i minutku nebo dvě vypnutý, abyste předcházeli přehřátí. Poté zase zavíčkujte a mixujte dál. Proces seškrábávání budete muset párkrát zopakovat.
Po pár minutách se vám již začne pomaloučku formovat konzistence mandlového másla. Nezoufejte, už tam skoro jste!
Skončíte s krásně krémovým máslem, připraveným akorát k tomu, abyste si jej přelili do větší sklenice a mohli kdykoliv vytáhnout, dostanete-li chuť na menší svačinku, nebo se rozhodnete péct.
Mlsejte zdravě!
2 komentářů
Já jsem si teda oblíbila kupované mandlové máslo na acitift.cz , ale teď také přemejšlím, že bych si udělala vlastní. Díky za tip
OdpovědětVymazatNení za co! Domácí je stejně vždy nejlepší. Doufám, že se povede a bude chutnat. :)
Vymazat