Bábovka s čokoládovými kousky / Marble cake with chocolate chips

20:30

   

    Trávím teď několik letních dní u své babičky a to znamená jen jedno... BÁBOVKA TIME! Ovšem já si ji chci dopřávat bez narušení svého způsobu stravování a tak jsme recept malinko poupravily. 
INGREDIENCE:

POSTUP:

    Začneme tím, že si ve větší misce smícháme suché ingredience, takže: kokosový cukr, kokosovou mouku, mandlovou mouku a jedlou sodu. Ráda cukr a obě mouky přesypu přes sítko, abych se zbavila větších hrudek a celkově mi pak pečivo připadá nadýchanější. Nakonec přidáme i nakrájenou čokoládu.

    Ve druhé misce si rozšleháme vejce. Nemusíme přímo vytvářet sníh z bílků, ale znovu je výsledný produkt jemnější, pokud se vajíčka nejprve pořádně našlehají. Vedle v mixéru si rozšleháme banány na kaši. Můžete je samozřejmě pouze rozmačkat vidličkou, dopadne to také dobře, ale pokud je rozmixujete, bude těsto vláčnější. Smícháme pak našlehaná vajíčka s rozmixovanými banány a přilijeme kokosový olej. Pokud by byl kokosový olej příliš tuhý, dáme ho nejdříve rozehřát na pánvičku, či do menšího kastrůlku.

    Nakonec přilijeme směs mokrých ingrediencí do suchých a pořádně promícháme. Těsto nalijeme do formy, kterou si předem vytřeme kokosovým olejem a vysypeme kokosovou moukou. Pečeme 30 - 40 minut na 170°C. Bábovku doporučuji vyklopit ještě za tepla, pokud to nejde, nožíkem či špejlí jemně odlepte kraje. Pokud stále nejde, přehoďte přes ni vlhký studený ručník a měla by vám po vychladnutí jít vyklopit bez problému. 

    Doufám, že vám bude chutnat stejně, jako od maminky. 

    



   

    

    I'm spending a few summer days with my grandmother at her place which always means... MARBLE CAKE! Actually a lot of it. For sure I want to enjoy it but don't want to cheat on my dietary preferences. So my grandma and I have decided to alter the recipe a bit to fit my paleo diet perfectly. And for sure I have to share the recipe cause damn that thing delicious!

INGREDIENTS:

  • 2 bananas
  • 3 eggs
  • 150 ml of coconut oil
  • 120g of coconut sugar
  • 50g of coconut flour
  • 200g of almond flour
  • 2 tsp of baking soda
  • 3/4 cup of dark chocolate

PROCESS:

    Start with mixing together the dry ingredients, which are: coconut sugar, coconut flour, almond flour and baking soda. Once you have them all mixed together add in the chocolate chips.

    In a second bowl whisk the eggs, it makes the final product smoother. Mix the bananas in a hand mixer or a food processor. You can also use just fork, it won't make the marble cake any less delicious. Mix the bananas and whisked eggs together and add the coconut oil. If the oil is too solid let it melt in a frying pan first. 

   Finally, mix the wet ingredients into the dry ingredients and stir thoroughly. Pour the batter into the marble cake form. Before pouring the batter in, cover the inside of the form with coconut oil and sprinkle it with a bit of coconut flour. Let it bake for 30 - 40 minutes at 170°C (340°F). I recommend to tip the marble cake out as soon as you take it out of the oven, it just goes easier. In case you can't tip it out put a wet dish towel over it and let it cool down, then it shouldn't be a problem. 

    Hope you will like it!




You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení