Paleo čokoládová srdíčka / Paleo chocolate hearts

10:25

   

    K tomuto receptu mě již v únoru inspiroval svátek Valentýna, ale protože mi samozřejmě všechno hrozně dlouho trvá, nafotila jsem a sepsala ho až nyní. Vždycky jsem měla ráda čokoládové bonbonky a ráda je tedy i dostávala k svátkům, narozeninám a na Valentýna. Ale to byste asi hledali hodně dlouho, abyste našli v dnešní době nějaké bez hromady cukru. Takže jsem si je musela vyrobit sama! K čemuž mě kromě valentýnské nálady inspirovalo geniální jahodovo-kokosové máslíčko od Pure Nuts! Je také jednou ze 2 ingrediencí, které budete na přípravu bonbonků potřebovat. Pak ještě doporučuji mít silikonovou formičku v jakémkoliv tvaru. Já samozřejmě svoji tématicky sladila do tvaru srdíček. 💖

INGREDIENCE:

  • 2 tabulky hořké čokolády (85% a více) / hořké čokolády slazené stévií
  • máslíčko KOKOS + JAHODY od Pure Nuts

POSTUP:

    Vezmeme větší hrnec a naplníme ho cca do poloviny vodou. Dáme vařit a dovnitř do vody vložíme menší kastrůlek s nalámanou tabulkou čokolády. Jakmile se čokoláda začne rozpouštět, pomůžeme jí jemným promícháváním. 

    Když je čokoláda rozpuštěná, vezmeme si silikonovou formičku a do každého "bonbonku" nalijeme cca 1/2 lžíce čokolády tak, aby nám čokoláda pokryla celé dno, ale nechala místo na jahodovou výplň a závěrečnou dávku čokolády.

   Jakmile jsou všechny části formičky naplněny čokoládou, dáme formičku na chvíli do mrazáku, či lednice, aby nám čokoláda pořádně ztuhla a mohli jsme začít tvořit další vrstvu.

    Mezitím, co čokoláda tuhne, ve vodní lázni rozpustíme stejným způsobem jako čokoládu i kokosovo-jahodové máslíčko. V pokojové teplotě je totiž díky obsahu kokosu poněkud tužší.  Jakmile se s ním dá pracovat, vyndáme formičku a začneme na vrstvu čokolády nalévat vrstvu jahodovo-kokosové náplně. Mě to vyšlo tak na 1 lžíci do každého srdíčka.

    Opět budeme opakovat stejný proces jako s první čokoládovou vrstvou a necháme bonbonky chvilku ztuhnout v lednici a mezitím rozpustíme druhou tabulku čokolády. Jakmile je čokoláda rozpuštěná a první dvě vrstvy bonbonků ztuhlé, můžeme ji začít nalévat nahoru.  Bude to ta nejmenší vrstvička, mě to vycházelo cca na 1/4 lžíce na bonbonek. 

    Pak už jen chviličku vydržet, dokud bonbonky neztuhnou v lednici, a můžeme mlsat! Nejlepší jsou, když vydržíte tak 5 minutek poté, co je vyndáte z lednice. Trochu potom změknou a je to ještě větší mňamka! Ale kdo to má vydržet, že? Já teda nemohla... Doufám, že si na nich pochutnáte. 

Mili 🖤












    To be honest Valentine's day inspired me to make this recipe but since everything takes me so long I am posting it now. I always liked chocolate bonbons and Ioved when people gave them to me as gifts on my birthdays or on Valentine's day. But I am pretty sure that you can't find any sugar free ones so I had to make me my owns this year. It was surprisingly easy and I used just two ingredients. I also recommend having at least one silicone form in your kitchen because without it it would be pretty hard to form your chocolate bonbons. Since I wanted to go with Valentine's day theme I bought a heart shaped form and I wasn't disappointed!

INGREDIENTS:

  • 2 chocolate bars
  • strawberry + coconut butter (I used Pure Nuts)

PROCESS:


    Take a cooking pot and fill it halfway with water. While the water is cooking take one chocolate bar and put it into a smaller pot. Then place the smaller pot into the middle of the cooking water. When the chocolate starts melting help it with a gentle stir. 

    When the chocolate is melted start filling the silicone form with it. Put around 1/2 tablespoon of chocolate into every "bonbon" and then put the silicone form into the freezer so the chocolate can harden again.

    In the meantime put the strawberry and coconut butter into the hot water from step one or simply into the microwave. When its melted take the bonbon form out of the freezer and start forming the second layer of your bonbons. I put 1 tablespoon of strawberry and coconut butter into each bonbon. When you are done put the silicon form again into the freezer and let the second layer harden.

    Meanwhile, put the second chocolate bar into the smaller pot and let it melt just as the first chocolate bar. When melted once again take out of the freezer your bonbon form and start forming the third and also the last layer of your chocolate bonbons. For me was enough to use just 1/4 tablespoon of chocolate for each bonbon as the third layer. And when you are done again put the bonbons into the freezer so the third layer could harden as well. 

    And boom you are done! You can eat them straight out of the freezer but they taste the best if you let them rest at least for 5 minutes on your kitchen counter. So I hope you will enjoy them as much as I did. 

Mili 🖤







You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení