Paleo Čokoládové Brownies

7:32

   

    Tak, teď budu chvilku upřímná, tenhle recept jsem poprvé testovala už před více jak měsícem. Od té doby jsem ho upekla ještě minimálně 4x, ale vždy jsem ho snědla příliš rychle na to, abych ho stihla nafotit! Jak vám už asi dojde, bylo to proto, že byl jednoduše tak strašně dobrý! Jak můžete zjistit již z názvu, tak dneska pro vás mám recept na čokoládové paleo brownies. Haha, mysleli jste si, že nemůže být nic lepšího, než čokoládové brownies, co? Tak to jste se mýlili, protože jsou tu paleo čokoládové brownies. Ale teď by měla přijít další otázka. Je něco lepšího než paleo čokoládové brownies? No, musím vám oznámit, že je! Dneska tu totiž nemáme recept jenom na paleo brownies, ale na paleo vegan čokoládové brownies! Takže abychom to shrnuli, tuhle dobrotu můžete jíst úplně, ale úplně bez výčitek!!! Tak jdeme honem péct, ne?

INGREDIENCE:

  • 1/3 hrnečku kokosového cukru
  • 1/2 hrnečku mandlové mouky
  • 3/4 hrnečku kakaa
  • 1/4 hrnečku mandlového másla
  • 1/3 hrnečku javorového sirupu
  • 1/4 hrnečku ghí kokos/klasický kokosový olej - ovšem s ghí je to krémovější - používám GHÍ KOKOS OD Dobré Ghí
  • 3/4 hrnečku nakrájené vysokoprocentní čokolády (85% a více)
  • 2 vajíčka ze lněného semínka (2 lžíce rozmixovaných lněných semínek + 6 lžic vody, rozmíchat a nechat odležet 15 minut)
  • špetku soli
POSTUP:
    Začínám tím, že si rozmixuji lněná semínka a promíchám je s vodou, aby mi hezky odstály, zatímco já budu dávat dohromady zbytek těsta.

    Poté je ten správný čas do pečení zapojit i rodinu, nebo známé, jednoduše někoho, koho máte zrovna po ruce. Zotročte si je na nakrájení čokolády na malé kousky. Určitě se jim to nebude líbit, protože je to práce velice nenamáhavá a navíc při ní můžou sem tam ujíst kousek čokolády. No, kdo by to chtěl dělat, že jo? Pokud nikoho na pomoc nemáte, ujměte se úkolu sami, jakožto šéfkuchař a posilněte se kousíčkem čokolády na nadcházející pečení. 

    Teď, když už vše máme připraveno, začneme míchat dohromady. Takže si v jedné mističce smíchejte všechny suché ingrediencekokosový cukrmandlovou moukukakao, špetku soli a tu nakrájenou čokoládu.

    Když je vše pěkně propojené, přesuňte se ke druhé mističce a smíchejte si dohromady mokré ingrediencemandlové máslo, javorový sirupghí kokos od Dobré Ghí a ta 2 lněná vajíčka. Opět velice důkladně promícháme. Poté již můžeme mokré ingredience přilít do připravených suchých

    Jakmile již v těstě nemáme větší hrudky a vše je skvěle rozmíchané, můžeme ho přesunout do formičky. Pokud máte formu vyloženě na brownies, budu vám závidět, protože já ji nemám. Nicméně používám kulatý skleněný pekáč na maso a není problém! 😄 Ještě je tedy zapotřebí formičku vyložit pečícím papírem. Samozřejmě předtím, než do ní dáte těsto!

    Teď už máme přípravu hotovou a dáme jenom do trouby péct a necháme zbytek zázraku na ní. Pečeme po dobu cca 30 minut na 180°C.

    U této ňamky nemám žádné doporučení s čím ji jíst, je prostě božská sama se sebou!
Dobrou chuť a pokud to taky sníte všechno během prvních 24 hodin, tak prostě neplačte, občas se to tak stane.
Mili

    Jako bonus jsem pro ty z vás, kdo si to hlídá, tentokrát vytvořila malou tabulku (počítáno s použitím kokosového oleje):

BílkovinySacharidyTukyKalorie
Celé brownies66.67g273.93g233.53g3427 kcal
Jeden kousek (1/12)5.6g22.82g19.5g285.6 kcal



  
    

    To be honest I first tested this recipe before such a long time. And baked this brownies for more than 4 times since then. But they are so good that they never lasted long enough to make a nice photo of them! 😁 Another good thing about them is that they are not just paleo brownies they are vegan too! So you can eat them completely guilt free! Lets start baking right?

INGREDIENTS: 

  • 1/3 cup coconut sugar 
  • 1/2 cup almond flour
  • 3/4 cup cocoa 
  • 1/4 cup almond butter
  • 1/3 cup maple syrup
  • 1/4 cup coconut oil or ghee for non vegan version
  • 3/4 cup cutted dark chocolate (85% and more)
  • 2 flax seeds egg (2 tbsp of grounded flax seeds mixed with 6 tbsp of water - let it sit for 10 - 15 minutes)
  • pinch of salt

PROCESS:


    Lets start with our preparation of the flax seeds egg. So take 2 tbsp of flax seeds and ground them. Then mix them with 6 tbsp of water give it a little stir and then let it sit for 15 minutes. And in the meantime prepare the rest of the dough.

    Now is the right time to start chopping the chocolate. When we are done with the chocolate in one bowl mix together all the dry ingredients: coconut sugar, almond flour, cocoa, pinch of salt and chopped chocolate. Mix all together well and move on to the wet ingredients. So in another bowl mix: almons butter, maple syrup, coconut oil/ghee and flaxseeds eggs. When everything is mixed together pure the wet ingredients into the bowl with dry ingredients and give it a good stir until everything well combined.

    Then take square or round form laid out with baking paper and pure the dough into the form. Preheat the oven on 180°C and bake for cca 30 minutes. After that let the brownies cool down vompletely or else they will melt in your hands. 

    The last step is just to enjoy the chocolatey flavour of those guilt free brownies and have a good time! Hope you will like the recipe. 💜 
Mili

    As a small bonus this time I created a chart of macros so you can easily put it into your daily intake if you care about those thing! (It is calculated with a use of coconut oil not ghee!):

ProteinCarbsFatsCalories
Whole brownie66.67g273.93g233.53g3427 kcal
One piece (1/12)5.6g22.82g19.5g285.6 kcal

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Konecne brownies, ktere jsou fakt cokoladove! Diky, jsou skvele! Pekla jsem je na vikend s kamaradkami, ale nejsem si jista, jestli jim tam vubec nejake privezu :))
    Jen se musi hlidat, at se nepripali. Testo je fakt tmave, takze je prd videt...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám moc velkou radost, že Vám tak chutnalo! Čím vícekrát je budete péct, tím lépe natrénujete na kolik přesně je v troubě nechat. Také jsem s nimi měla ze začátku stejný problém! XD

      Vymazat

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení