Cocoa-coconut energy balls

20:26






    Existuje zásadní problém s paleo dietou: co svačit? Je to těžké. Kila ovoce se nechce tahat nikomu z nás. Recepty na paleo pečení bývají většinou složité a finančně i časově náročné, takže kdo na to má uprostřed pracovního týdne čas? Nikdo. Možná byste si skočili koupit nějakou tu paleo tyčinku. Jenže ty skoro nikde nemají, a když už ano, jsou neskutečně předražené. Prosím vás, kdo může denně dávat 35 Kč za 50g tyčinky? No, takový student jako já, tedy rozhodně ne. A proto absolutně zbožňuji dělání těchto kakaovo kokosových kuliček. Nepřestávejte číst, jestli chcete vědět, jak si tyto krasavice uplácat i sami doma!😉

    Musím se přiznat, že kombinace kakaa a kokosu je pro mě téměř posvátná. Tudíž jsem se rozhodla, že si něco s touhle směskou taky musím doma uplácat. A řeknu vám, že výsledek je opravdu vynikající. 😋 Jsou snadné a hlavně rychlé na přípravu. Také vám dlouho vydrží (tedy pokud je nesníte všechny na posezení, tak, jako se to mě málem už několikrát stalo). Jsou perfektní na svačinku do školy, do práce, nebo s sebou do gymu po cvičení. Vždy přijdou vhod a potěší. Věřte mi, dokážou spravit snad každou situaci. Alespoň mě se tedy zatím nestalo, že by to nedokázaly.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

POSTUP:

    První, co musíme udělat, je rozbalit sáček datlí a namočit je do studené čisté vody. Takto je necháme klidně 2-3 hodinky. Je lepší je nechat namočené déle. V lázni totiž datle pořádně nasáknou vodu a budou hezky vláčné a jednoduše rozmixovatelné. Pasta, kterou vám vytvoří, bude hezky jemná a vláčná. S vážením datlí nejspíš nebude problém, jelikož se většinou prodávají v balení po 250 gramech, nebo ve váze, ze které 250 gramů dokážete lehce odhadnout.


    Když už máme datle po nějakou dobu namočené, všimneme si, že hezky nabobtnaly a změkly. Vodu vylijeme, datle jemně propláchneme a můžeme je hodit do mixéru. Rozšleháme si je na datlovou pastu a odvážíme si požadovanou váhu kokosu. Nemusíte recept dodržovat přesně, trochu více či méně kokosu kuličkám neublíží. Opět necháme chvíli mixovat, dokud se nám kokos a datle krásně nespojí. Poté přidáme i zbývající kakao a pořádně závěrečně promícháme. 


   


    Poté, co máme směs hotovou, začneme z ní formovat malé kuličky. Nemusíte ale zůstat jenom u kuliček, můžete si klidně vytvarovat domácí tyčinky, nebo cokoliv jiného budete chtít. 😉 Když máme "perfektní" kuličky vytvarované, můžeme je ještě obalit v kokosu, nebo v kakau. Kakao je moje nejoblíbenější volba, ale fantazii se meze nekladou! Můžete si rozdrtit trochu oříšků a obalit to v nich, zkrátka cokoliv, co budete chtít! 😊


   

    Nyní už máme hotovo a můžeme jenom mlsat! Jak jsem řekla již předtím, kuličky vydrží poměrně dlouho, v lednici o to déle. Ale myslím si, že je sníte příliš rychle na to, aby se stihly zkazit! 😏 Doufám, že si je doma vyzkoušíte vyrobit, přeji hezký den a MLSEJTE ZDRAVĚ! 

    One of the biggest questions, when you are on the paleo diet, is: What to take with me for the snack? It is hard to decide. You can't possibly carry with you kilograms of fruits the whole day. And the paleo recipes are usually really complicated and time-consuming. So who has the time for that during the school/work week? Nobody has. You might go to the store to by some paleo stick but not every shop sells them and when they do, they tend to be very overpriced. For the exampl student like me really can't buy one or two a day. That's the reason why I absolutely love making those cocoa-coconut energy balls. Continue reading if you want to know how to make those beauties at home! 😉

    I have to admit that the combination of cocoa and coconut is something I absolutely adore. So that is the reason why I decided that I have to create something with this combination at home. And I have to tell you, that the result is amazing! Those energy balls are super easy and quick to make. They also last long (at least if you don't eat them all at once). They are perfect like a snack for school or work or you can take them with you to the gym! 

INGREDIENTS:

  • 250g dates
  • 85g shredded coconut 
  • 20g cocoa powder

PROCESS:

    First, we will soak the dates into the clear cool water. We can leave them like this for 2-3 hours. It is ok to let them soak for a little bit longer. It is better to leave them soaked for more time than for less. The dates will absorb the water and they will be easier to blend and the paste they will create will be nicely soft. Measure the date should be easy because they usually sell them in packs of 250 grams. 


    After some time the dates will get bigger and softer. So we will pour out the water, softly wash the dated and put them into the food processor or into a blender. We will blend them to turn them into a date paste and we will add the measured amount of shredded coconut. Don't worry it will not hurt your energy balls if you add a little bit more or a little bit less of coconut. Then we will blend the mixture one more time and at the end, we add the cocoa powder. 



    When we have the mixture done we start making little balls. You don't have to stick with the shape of a little ball! Make it into whatever shape your heart desires! When we are done with shaping our mixture we can additionally cover our product in cocoa powder or in coconut. Cocoa powder is my absolute favourite, but it's just up to you! Blend a little bit of some nuts and cover your energy balls in that!



    Now we have everything done! The only thing that left is to eat those delicious balls. How I said before they last pretty long time and if you put them in the fridge they will last even more time. But I think that everyone will eat them too quickly. 😏 I hope you will try those at home and if you will let me know down below in the comments how you liked them! Enjoy your day and snack healthy!!

You Might Also Like

0 komentářů

Flags courtesy of ITA's
Flags of All Countries used with permission.


Počet zobrazení