Paleo skořicové dýňové muffiny
6:52Nejlepší věc na světě jsou prostě muffiny. A tak si je jednou za čas musíme udělat i při paleo dietě. A tyhle dýňové se skořicí jsou prostě nejlahodnější muffiny, co jsem kdy jedla! Fakt, uvidíte sami. Navíc jsou výbornou svačinkou do školy, do práce a všude na cesty, kam se jen vydáte. To také není k zahození. Nebo perfektním dezertem po obědě či večeři a nebo jenom jako svačinka s odpoledním kafíčkem. Recept není nic těžkého a budete je mít rychle hotové! Navíc provoní celý byt úžasnou skořicovou vůní!
INGREDIENCE:
- 1 hrneček dýňového pyré
- 3 vejce
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 hrneček mandlové mouky
- 3 lžíce kokosové mouky
- 1/4 hrnečku tapiokové mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 3 lžičky skořice
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1/4 lžičky soli
TOPPING:
- 1 1/2 lžíce kokosového cukru
- 3/4 lžičky skořice
POSTUP:
Začneme přípravou dýňového pyré. Dá se koupit i rovnou přímo v obchodě, ale doma připravené je jednoduše lepší, navíc máte jistotu, že neobsahuje cukr a podobně. Takže vezmeme menší dýni hokaido a rozkrájíme si ji i se slupkou na malé měsíčky. Semínka samozřejmě vydlabeme. Nakrájenou dýni si položíme na plech a dáme do trouby, dokud nezměkne. Já ji tam většinou dávám na 100°C po dobu cca 10 minut. Poté ji necháme chvilku vychladnout a nakonec ořízneme slupku a dýni rozmixujeme ručním mixérem právě na námi požadované pyré.
Nyní ve větší misce smícháme připravené pyré s vejci a javorovým sirupem a pořádně promícháme. Není vůbec na škodu si vejce nejdříve našlehat, muffinky jsou poté více nadýchané.
Zvlášť si smícháme suché ingredience, tedy: mandlovou, kokosovou a tapiokovou mouku, jedlou sodu, skořici, kokosový cukr a špetku soli. Když máme promícháno, začneme suché ingredience pomalu přimíchávat do již připravených mokrých ingrediencí.
Teď máme těsto připravené, stačí jím jenom začít plnit formičky. Pečeme na 180°C po dobu 20 minut. Když se muffiny dopečou, ještě za tepla dáme na každý nahoru kousíček ghí a posypeme toppingem, který je pouze směsí kokosového cukru a skořice. Vytvoří se nám na muffinech krásná slaďoučká krustička, která pouze přidá jejich skořicové chuti.
Nyní ve větší misce smícháme připravené pyré s vejci a javorovým sirupem a pořádně promícháme. Není vůbec na škodu si vejce nejdříve našlehat, muffinky jsou poté více nadýchané.
Zvlášť si smícháme suché ingredience, tedy: mandlovou, kokosovou a tapiokovou mouku, jedlou sodu, skořici, kokosový cukr a špetku soli. Když máme promícháno, začneme suché ingredience pomalu přimíchávat do již připravených mokrých ingrediencí.
Teď máme těsto připravené, stačí jím jenom začít plnit formičky. Pečeme na 180°C po dobu 20 minut. Když se muffiny dopečou, ještě za tepla dáme na každý nahoru kousíček ghí a posypeme toppingem, který je pouze směsí kokosového cukru a skořice. Vytvoří se nám na muffinech krásná slaďoučká krustička, která pouze přidá jejich skořicové chuti.
Příprava je velice jednoduchá a rychlá a já jsem si tyto muffiny opravdu zamilovala, takže doufám, že budou chutnat i vám.
Mili 💜
1 komentářů
Dobrý den,
OdpovědětVymazatjak velký máte prosím "hrneček"? Je menší než klasický hrnek-250ml? Děkuji