Čokoládové paleo palačinky
7:52 Někdy jsou chvilky, kdy jednoduše potřebuji čokoládu. Znáte to, ne?
Nejde to jinak, než sníst něco čokoládového. Posledně, když mě taková
mlsná přepadla, rozhodla jsem se pro čokoládové palačinky. No, tedy spíš
lívance. A musím uznat, že to bylo přesně to, co jsem potřebovala!
Začneme s přípravou...
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
- 1 banán (nejlepší je pořádně zralý)
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 1/2 lžíce kokosové mouky
- 1 lžíci stevie (kdo chce, nemusí dávat, lívanečky jsou dost sladké i tak)
- 1 lžíci kokosového oleje na smažení
POSTUP:
Příprava těchto lívanečků je velice
jednoduchá. Budeme potřebovat jenom jednu mističku a ruční mixér.
Vlastně ani ten ruční mixér nepotřebujete, banán zvládnete pohodlně
rozmačkat i vidličkou a smíchat zbytek ingrediencí taky. To, že těsto
bude maličko hrudkatější, vůbec ničemu nevadí, výsledek bude stejně
lahodný, jako když použijete ruční mixér. 😉
Takže, nejprve si do mističky rozbijeme vajíčko. Říkám to vždy a
znovu, je nejlepší s ním začít, pro případ, že by bylo zkažené. Poté si
do mističky nalámeme banán a přisypeme všechny suché ingredience kromě
kokosové mouky.
V tuhle
chvíli přijde řada na řádné rozmixování (pro ty z nás, kdo použijí ruční
mixér). Ostatní vše pořádně rozmačkají a zamíchají do sebe. Teď začneme
teprve přidávat kokosovou mouku. Je to jistější, jelikož nechceme
množství kokosové mouky přehnat! Celou směs by nám mohla přesušit a z
lívanečků bychom měli trhance! Takže kokosovou mouku přidáváme pomalu a
průběžně, při tom směs promícháváme tak, aby se nám nestalo, že bude
příliš málo tekutá. Požadovaná konzistence je stejná, jako když děláte
nepaleo lívanečky. 😤
Na řadu
přichází konečná fáze naší přípravy. Takže nezoufejte, už jste skoro v
cíli! Nejdříve si na pánvičce necháme rozehřát lžíci kokosového oleje a
když je pánev dost rozpálená, začneme na ní lžící vytvářet malé
lívanečky. Tvořím je běžně tak o průměru 8-10 centimetrů tak, aby se mi
pohodlně obracely a netrhaly se. Já osobně je nechám smažit cca 2
minutky na jedné straně a nakonec otočím tak na 30 sekund na druhou
stranu a mám hotovo! Ale záleží na tom, jaký máte sporák, jakou pánev a
jakou sílu plamene zvolíte. Já je smažím na nejsilnějším plameni, který
můj sporák zvládne, to ale neznamená, že na vašem to bude stejně. Tudíž
to si musíte vyzkoušet sami. Hlavně hlídat, ať nic nespálíte! 😇
Nakonec si už jenom lívanečky naservírujeme na připravený talířek a
můžeme doplnit jakýmkoliv druhem ovoce, nebo přidáte oříšky, jaké budete
chtít! Určitě nemusíte zůstávat jenom u toho! Dejte si na ně to, co vám
nejlíp napoví mlsná! Vynikající jsou s mandlovým máslem, nebo javorovým sirupem!
Tak to je vše, už stačí jenom si lívanečků užívat! Přeji krásný den a MLSEJTE ZDRAVĚ!
There are moments when I simply need some chocolate! You know what I'm talking about right? There is no other way. You just need to eat some chocolate. The last time this happended to me I decided to make those amazing chocolate paleo pancakes. And I have to admit, it was exactly what I needed! Let's beggin...
INGREDIENTS:
- 1 banana (ripe)
- 1 egg
- 2 tbsp cocoa
- 1/2 tsp soda
- 1 1/2 tbsp coconut flour
- 1 tbsp stevia (isn't necessary, the pancakes are already sweet enough)
- 1 tbsp coconut oil (for frying)
PROCESS:
The preparation of those pancakes
is super easy and quick. We will need one bowl and a hand mixer. Well
actually we can make those pancakes without the hand mixer, use a fork
will work as well. We can smash the banana with a fork and mix it with
the rest of the ingredience. The mixture will be less soft but that
doesn't matter. The result will be as delicious as if we would have used
the hand mixer. 😉
First of
all we crack the egg to the bowl. Then we add the banana chopped into
small peaces. And in the end we add the dry ingredients except the
coconut flour.
This is the
time to start mixing our ingredients together and start adding coconut
flour. It is important to add it little by little and wait what it does
with the mixture. Because if we add too much of coconut flour the
mixture will be dry and the pancakes would tear up. The required
consistency is the same as for regular pancakes. 😤
Now is the time to finish our race! First we put the coconut oil on
the pan and we will wait for it to melt. When our pan is hot enough we
start shaping our pancakes with spoon. It is the best if they are of
8-10 centimeters of diameter. I personally let them fry for 2 minutes
and then turn them to the other side for another 30 seconds. And we are
done! Be careful not to burn them. Every cooker works differently, so be
very careful!! 😇
Finally we
put our pancakes on the plate and we can top them with some fruits or
nuts. It's totally up to you! I love top them with some almond butter, maple syrup or shredded coconut.
That's all from me for now. Enjoy your pancakes and let me know down
below in the comments how you liked them! SNACK HEALTHY!
0 komentářů